Gerçekliği Yeniden Tanımlayan Kadınlar - Nect Blog

Gerçekliği Yeniden Tanımlayan Kadınlar

Spark AR içerik oluşturucuları, AR dünyasını keşfeden ve keşfetmek isteyen kadınlara yönelik fikir ve tavsiyelerini paylaşıyor.

Başlangıçtan bu yana Spark AR ekibinin yol gösterici ilkesi, dünyanın her yerinden çok çeşitli içerik oluşturucuların kendi benzersiz AR deneyimlerini oluşturup yayınlamasına olanak tanıyan daha kolay, daha erişilebilir bir mobil AR platformu oluşturmak olmuştur. Bugün, 190 ülkeden 400.000’den fazla içerik oluşturucu Spark AR kullanıyor ve Spark AR Studio’nun aylık kullanıcılarının yarısından fazlasını (% 55) kadınlar oluşturuyor.

Geçtiğimiz aylarda Spark AR ekibi, her geçen gün daha fazla kadının AR yaratımını ve kariyerini keşfedeceğini bilerek bu yetenekli gruba, “AR içerik oluşturucusu olmakla ilgilenen diğer kadınlara tavsiyeniz nedir?” sorusunu sordu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün yaklaştığı bugünlerde biz de Spark AR içerik oluşturucu topluluğunda AR’ın geleceğini inşa eden ve şekillendiren kadınların diğer kadınlara yönelik fikir ve tavsiyelerini sizlerle paylaşmak istedik.

Johanna Jaskowska

Madrid, İspanya
@jowska

“Yapmak istediğinizi ve sizin için doğru olanı yapın. Yapmanın doğru bir yolu yoktur, öğrenmenin doğru bir yolu yoktur ve yaratmanın doğru bir yolu yoktur. Doğru yol, yönteminizi geliştirmektir. Her şeyden ve herkesten ilham alabilirsiniz.”               

Kyo Park

Londra, İngiltere & Seul, Güney Kore
@kyo_p

“Kendinize güvenin. Kendinizi küçümsemeyin ve sizi öne çıkaran nitelikleri benimseyin ve bu nitelikleri geliştirmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. O zaman kimse yeteneğinizi cinsiyetinize göre sorgulayamaz.”

Ommy Akhigbe

Londra, İngiltere
@autonommy

“Cinsiyet veya farklılıklardan bağımsız olarak tüm içerik oluşturuculara tavsiyem: Benzersiz deneyiminizin bir ürünüsünüz. Dünyada görmek istediklerinizi oluşturun. AR, bakış açınızı bir şekilde başkalarıyla paylaşmanız için bir yol sağlar. Diğerlerinin aksine, bunu kendi hikayenizi anlatmak için kullanın. “

Paige Piskin

New York, ABD
@paigepiskin

“AR, benim için en inanılmaz yaratıcı başlangıç noktası oldu. Büyük bir tutkuyla hobi olarak başlayan şey sevdiğim bir işe dönüştü. Her gün herhangi bir karakter veya makyaj görünümünü hayal edebiliyor ve onu paylaşılabilir, giyilebilir sanat haline getirebiliyorum. Bu sektör hayatımı değiştirdi ve daha fazla kadının dahil olabilmesini umuyorum. Başta korkutucu görünebilir, ancak böylesine destekleyici bir toplulukla ister tutku ister iş için olsun, kendi hızınızda öğrenebilirsiniz!”

Nahir Esper

Chaco, Arjantin
@nahir.esper

“Artırılmış gerçeklik yaratıcısı olmanız için sizi neyin motive ettiğini kendinize sorun. Motivasyon çok önemlidir, arkasında öğrenme, ilham verme ve yaratma arzusu vardır. Web’de öğrenmenize yardımcı olacak pek çok materyal ve ilham bulabileceğiniz pek çok yer var. Korkmayın, her şey zamanla gelecek ve bu güzel toplulukta sizi ve işinizi desteklemek için bekleyen bir grup içerik oluşturucu bulacaksınız! “

Isabelle Udo

Amsterdam, Hollanda
@vi.de.or.bit

“Her zaman meraklı olun! Hızla yenilenen bir sektördeyiz ve bunu sürekli kendimizi yeniden keşfetme zorunluluğu olarak görüyorum. Yardımcı içerik oluşturucularla dolu harika bir topluluk olduğu için soru sormaktan çekinmeyin, yakında arkadaşınız olacaklar. Ama en önemlisi, iyi eğlenceler! Yaptıklarınızla kendinizi şaşırtacağınız için öğrenme yolunun tadını çıkarın!”

Mitsuko Ono

Manila, Filipinler
@mitsukokubota

“Artırılmış gerçeklik ilk bakışta korkutucu görünebilir, ancak içine girmeye karar verdiğinizde, beklediğiniz zamanlar için pişman olacaksınız. Bu, hem bir oyun hem de hayatı değiştiren yepyeni ve heyecan verici bir sanat yapma yolu.”

Aliya Ataulova

Paris, Fransa
@whiteabysses

“Sürekli olarak yeni teknikler (hatta 3D) öğrenin, diğer içerik oluşturucularla konuşun ve yardım istemekten korkmayın. Topluluk oldukça iyi!  Ve elbette harika şeyler yapmak için sahip olduğunuz tüm yaratıcılığı kullanın.”

Yana Kiselyova

Moskova, Rusya
@ya.molli

“Benim tavsiyem, bir efekt türü seçip o türde ustalaşmak. Makyaj, saç segmentasyonu veya yüz maskeleri olabilir. Sadece onu kucaklayın ve bu efekt türü hakkında öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenmeye çalışın.”

Bianca Garutti

Campo Grande, Brezilya
@biancagarutti

“Teknolojiden korkmamalısınız. Bu artık sadece erkeklerin kullandığı bir araç değil! Biraz hassasız, yaratıcıyız ve güçlüyüz! Bu muhteşem dünyanın tadını çıkarın, zihninizi genişletecek ve hayatınızdaki yeni olasılıklara geniş bir kapı açacaktır!

Biz de Nect ailesi olarak böylesine ilham verici bir topluluğun parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Sizler de artırılmış gerçeklikle ilgileniyor, daha fazlasını öğrenmek ve bu dünyayı keşfetmek istiyorsanız, Instagram’daki tüm bu yetenekli içerik oluşturucuları takip edebilirsiniz.

Kaynak: https://sparkar.facebook.com/blog/women-redefining-reality/